top of page
P8254440.jpg

Ervaringen

"Jitske geeft zangles in een ontspannen setting en op een prettige en informele (maar daardoor niet minder effectieve!) manier. Daardoor is er snel een sfeer van vertrouwen. Zij heeft veel kennis van zowel de anatomische aspecten van zingen (juiste ademhaling, houding, tongpositie), als van muziektheorie en muziekgeschiedenis. Dat totaalpakket maakt iedere les voor mij inspirerend en heel leerzaam. Haar lessen zijn absoluut aan te bevelen als je je wilt toeleggen op klassieke zang!"

Barry

"Jitske heeft mij enorm geholpen bij het ontwikkelen van mijn stem. Haar tips en coaching hebben ervoor gezorgd dat ik het beste uit mezelf kon halen zowel met zang als bij persoonlijke ontwikkeling en ze heeft mij met succes naar mijn audities voor verschillende Conservatoria begeleid waar ik inmiddels ook ben aangenomen. Ze heeft ervaring, een goede kennis van techniek, muziektheorie en muziekgeschiedenis waardoor je je goed op je plek voelt."

Puck

"Jitske is een geduldige en vakkundige docente, die ervoor zorgt dat je plezier hebt in het zingen (het belangrijkste) en vorderingen maakt. Ze houdt rekening met je persoonlijke voorkeuren en weet precies dát lied te vinden waar je stem en je hart in samenkomen. Jitske heeft veel technische muziekkennis, die ze op een begrijpelijke manier overbrengt. Ook de fysieke aspecten van het stemgebruik (adem) weet ze op een goede manier duidelijk te maken. Ik kwam met een doel, me zekerder voelen in koorpartijen. Dat heb ik allang gehaald. Maar mijn zanglessen bij Jitske blijf ik graag volgen: genoeg andere doelen te halen."

Yvonne

"Ik had nog nooit gezongen en was daar ook faalangstig voor. Jitske heeft mij met veel geduld, ontspanning en kundigheid lesgegeven  waardoor ik nu meer vertrouwen heb en met veel plezier zing in een koor.  De gebruikte zangmethode heb ik ook als heel prettig ervaren. Het koste voor mij even tijd, maar het is zeker de moeite van het doorzetten waard. Veel dank!"

Anita

"Als beginner met weinig tijd heeft Jitske me geholpen met het zoeken naar de methode die bij mij past. Dankzij haar heb ik in korte tijd veel geleerd en heb ik kennisgemaakt met prachtige stukken muziek. Als je een compliment krijgt dan kun je er zeker van zijn dat je die hebt verdiend en ze vergeet nooit dat het uiteindelijk doel toch het plezier in het zingen moet zijn."
                                                  

Jan-Willem

"Qua zingen ben ik een absoluut analfabeet. Maar Jitske is het gelukt daar binnen enkele maanden al verandering in te brengen. Vanuit een grote deskundigheid is zij heel concreet en toegewijd op mijn bijzondere problemen bij het zingen ingegaan."
                                                 

Harald

Jitske Kuiper

bottom of page